Almazselé málnával
Almazselé málnával
HOZZÁVALÓK:
3 citrom 5 dl szűrt almalé 5 evőkanál méz 1 tasak zselatin 25 dkg málna mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd takaréklángon feloldjuk. A citromok levét egy lábosban összekeverjük az almalével, a mézzel, a feloldott zselatinnal, és forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről. A formák aljára mentalevelet és málnát teszük, majd lassan ráfolyatjuk a kissé kihűlt zselét, és amikor teljesen kihűlt, másnapig hűtőbe tesszük. Másnap a formát forró vízbe merítjük, és a kész zselét tompa végű kés segítségével tányérra borítjuk. Málnaszemekkel és mentalevelekkel díszítjük. Málnaszirupot is csorgathatunk köré.
Aki nem kedveli a zselatint, bioboltokban kapható agar-agarral is készítheti.
|