*GYÓGYITALOK
Ané 2007.05.30. 23:12
A gyógyitalt kb. június közepe - vége felé kell eltenni, amikor a zöld diót még tűvel könnyen át lehet szúrni. A gyógynövényeket nagy üvegbe kell tenni, és amig forr, addig a napon tartva rendszeresen keverni kell.
Leforrás után le kell szürni és üvegekbe fejteni érlelés céljából.
Összetevői: (1adat)
4 l 51°-os pálinka
1 l desztillált víz
1 kg kristálycukor
16 db négybevágott zölddió
3 db felszeletelt citrom
10 gramm cickafark (Keserü ám!! nem többet)
10 ramm fehér ürömlevél
10 gramm csalánlevél
10 gramm ánizsmag
10 gramm szegfüszeg
2 dkgramm fahéj
5 dkgramm egész köménymag
3 darab egész gyömbér (csipős)
Beszerzés: a gyógynövényboltokban.
Nagyon finommmm!
|