Gesztenyés muffin
2006.06.27. 16:13
:-)
Gesztenyés muffin |
|
|
Hozzávalók: 25 dkg geszetenyemassza 10 dkg vaj 10 dkg étcsokoládé 5 dkg cukor 1 csipet só 3 db tojás 2 evőkanál baracklekvár 2 evőkanál rum (54%-os) 5 dkg liszt (finom) 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés: A sütőt előmelegítem 175°C-ra. Az étcsokit gőz fölött felolvasztom. A gesztenyemasszát összekeverem a vajjal, a tojások sárgájával, a sóval, a cukorral, a lekvárral, a rummal és az olvadt csokival. A tojások fehérjét kemény habbá verem, kb. negyed részét határozottan belekeverem a tésztába, így kissé lazább lesz, majd a maradék habot óvatosan beleforgatom. A lisztet összekeverem a sütőporral és a gesztenyés csokis masszára szitálom, végül lazán beleforgatom. Az egészet papírkapszlikkal bélelt muffintepsibe (12 horpadásos) kanalazom, és 30 percre a sütőbe tolom. Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszáradnak, így viszont istenien ragacsosak maradnak. Tálalhatod egy kevés tejszínhabbal és egy csipet fahéjjal megkoronázva. Mennyei! |
|