Kalakukko
2006.06.21. 11:36
elkészítési idő: 2 óra 30 perc + az érlelés
Hozzávalól 8 személyre:
a tésztához: 25dkg búzaliszt, 25dkg rozsliszt, 2 evőkanál olaj, só,
a töltelékhez: só, 1 evőkanál rizs, 15 dkg sertéshús, 1,5kg apró tengeri hal
A halakat megtisztíjuk, kifilézzük, majd fólyóvízben leöblítjük. A húst szeletekre vágjuk. A 2féle lisztből az olajjal, 3dl vízzel, 1 evőkanál sóval közepesen kemény tésztát gyúrunkés ovális alakúra nyújtjuk úgy hogy a közepe vastagabb a széle vékonyabb legyen. A halszeleteket a tésztalap közepére tesszük,rászorjuk a rizst és az egészet megsózzuk.Ezútán a tészta szélét megnedvesítjük, és az egészet összehajtjuk, körben jól összenyomkodjuk, és az igy nyert cipót sütőzacskóba tesszük. 2 óráig közepesen meleg sütőben sütjük, majd éjszakára a kioltott sütőben hagyjuk állni.Másnap átforrósítjuk és olvasztott vajjal leöntve tálaljuk!!:)
|