Latsia konyhája
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
LÁTOGATÓ ADATAI
 
CIPRUSI ÉTELEK
 
SVÉD RECEPTEK
 
RECEPTEK
 
ÉTELFOTÓK
 
UTOLSÓ 20 RECEPT
 
KONYHAI SEGÉDESZKÖZEIM
 
Kedvenc oldalaim
 
Óra
 
 
SALÁTA
SALÁTA : TONHALAS CERUZABAB-SALÁTA

TONHALAS CERUZABAB-SALÁTA


TONHALAS CERUZABAB-SALÁTA ROPOGÓS SZALONNÁVAL / Stahl

30 deka krumpli, só, 30 deka gyorsfagyasztott ceruzabab, 4 tojás, 10 deka füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj, 2 kis doboz tonhalkonzerv (egyenként 15 dekásak), 20 deka endíviamix,

Az öntethez: 2 evőkanálnyi fehérbor ecet, 4-6 evőkanál olivaolaj, 1 teáskanálnyi dijoni mustár, frissen őrölt bors

Mivel dacára a hivatalos előírásoknak, az én salátámban krumpli is van, azzal kezdem, hogy meghámozom a szemeket, majd 1,5 centis kockákra vágom őket. A krumplikockákat beleszórom egy fazékba, és annyi hideg vizet öntök rájuk, amennyi bőven ellepi a falatkákat. Szórok a vízbe kevés sót, majd erős lángon felforralom. Ahogy elkezd bugyogni, rögtön visszeveszek kicsit a tűz erejéből, és rápillantok az órára. Úgy vettem észre, hogy innentől számítva 3 perc után érdemes melléjük küldenem a fagyos ceruzababokat, mert ha további 7 percig együtt főnek, akkor végül egyszerre puhulnak meg. De mindenki döntsön maga, azaz szúrjon bele egy kis késsel a krumpliba is meg a babba is, és ítélje meg, kellemes-e az állapotuk, vagy még szükségük van néhány percre. Miközben puhul a krumpli meg a bab, egy kisebb lábosban is vizet forralok. Ha már lobogva forr, akkor kanállal beleengedem a tojásokat, és nagyságuktól, meg hőmérsékletüktől függően 6-7 perc alatt annyira főzöm őket keményre, hogy a közepük azért kicsit még lágy maradjon. Ha letelt az idejük, akkor leöntöm róluk a forró vizet, engedek rájuk a csapból hideget, és amikor már kihűltek, megpucolom, majd felnegyedelem őket. Hogy a tűzhelyen a harmadik égő se maradjon munka nélkül, ujjnyi csíkokra vágva beleollózom egy serpenyőbe a füstölt szalonnát, öntök rá kevés olajat, és gyengéd lángon kevergetve megpirítom. Amíg a szalonnacsíkok ropogósra sülnek, a tojások, a krumpli meg a bab pedig fő, megmosom a már eleve összetépkedett darabkákban árult salátaleveleket, aztán vagy a salátacentrifugában, vagy papírtörlőn szétterítve, megszárítom a fodrokat. Ezalatt az idő alatt szoktam a tonhalkonzerveket is lecsepegtetni, majd félfalatnyi nagyságúra szétszedni egy villával, mert a szalonnának kell vagy 8 perc ahhoz, hogy pörcösre piruljon. Aztán a megfőtt krumplikockákat meg ceruzababokat leszűrőm, és amíg lecsepegnek, szűrőlapátottal kiszedem a serpenyőből a ropogós szalonnacsíkokat. Beleszórom őket egy papírtörlővel bélelt, mély tányérba, és elkészítem a meleg öntetet. És bár a meleg dresszing nagyon finom dolog, mégsem huncutul profi boszorkányság. Mert egyszerűen csak annyi az egész, hogy a szalonnás serpenyőbe, – nem szabad elmosogatni előtte - beleöntöm az olivaolajat (attól függ a mennyisége, hogy mennyi zsiradék sült ki a szalonnából, és maradt benne az edényben) meg a fehérborecetet, aztán hozzápottyantom a mustárt, és mérsékelt lángon kézi habverővel kevergetve az egészet összeforralom. Így a szalonna füstös íze belevegyül az öntetbe is, és isteni lesz. Minden kész, nincs más hátra, összeállíthatom a salátát. A krumplikockákat, a ceruzababot, a salátaleveleket, valamint a tonhalcafatokat belerakom egy nagy keverőtálba, aztán alaposan összeforgatom őket a jóízű öntettel. Utána a keveréket kiadagolom a tányérokra, elosztom rajtuk a főtt-tojás gerezdeket, és befejezésképpen elszórom mindegyik adag tetején a ropogós szalonnapörcöket. Egy kis frissen őrölt borssal még megszórom őket, és ehetünk. 4 adag lesz belőle.

 
KARÁCSONY NAPJA
 
MOTTÓM

EZ AZ OLDAL AZ ÁLTALAM ÉS SOKAK ÁLTAL ELKÉSZÍTETT FINOMSÁGOK OLDALA, RECEPTEKKEL ÉS A SAJÁT FOTÓIMMAL.
A RECEPTEK MELLETT TALÁLHATÓ AZOK NEVE, AKIKTŐL A RECEPT SZÁRMAZIK.
Ezúton is HÁLÁS KÖSZÖNET NEKIK!!!:O)

 
RÓLAM
 
Copyright - Szerzői jogok
A honlapon található RECEPTJEIM és FÉNYKÉPEIM szerzői jogvédelem alá tartoznak.

A honlapon elhelyezett információk, adatok felhasználásához az alábbi általános feltételek mellett járulok hozzá:
A honlapon található dokumentumok elektronikus formában szabadon lemásolhatók, terjeszthetők, de csak saját célokra, nem kereskedelmi célú alkalmazásokhoz, változtatások nélkül és a forrásra való egyértelmű hivatkozással használhatóak.

Minden más terjesztési és felhasználási célra közvetlenül szerzői jog tulajdonosától / tőlem / vagy meghatalmazottamtól kell engedélyt beszerezni.

COPYRIGHT©2006Latsia.
Minden jog fenntartva.
 
BLOGOM
 
KEDVENCEIM
 
RECEPTES OLDALAK
 
KALÓRIA TÁBLÁZAT
 
SZIASZTOK
Sziasztok kedves Ismerősök!

Különválasztottam ezt az oldalt a másiktól, itt az ételfotóimat és a hozzájuk tartozó recepteket találjátok meg.
Az itt látható receptek kipróbáltak, az ételek garantáltan finomak;O)
Kis türelmet kérek, folyamatosan töltöm fel a recepteket.

Kellemes időtöltést és sikeres sütés-főzést kívánok!
Remélem Mindenki talál magának valami finomságot...
 
Copyright
 
LÁTOGATÓK
Indulás: 2005-12-29
 
Karácsony

 
SZIASZTOK
 
Társalgó
Sziasztok! Ide írhattok, ha a receptekről szeretnétek kérdezni, igyekszem rendszeresen jönni és válaszolni, bár ez az oldal nem kifejezetten fórum. Kellemes időtöltést kívánok: Latsia
 
NAPTÁR
2024. Június
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Kukucs!
eXTReMe Tracker
 
Szia!




 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK