Móki
Móki
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képek
 
Menü
 
A szeretet öleli át a világot!
 
Számláló
Indulás: 2005-09-16
 
Vigyorogj, mint a vadalma! :)
 
Pesti est





Tartalom
 
Lássuk csak milyen idő van!

Kis Hőtérkép

Kis Hőtérkép Magyarországról
 
Kínai állatjegy

Kínai állatjegyek!
Kiváncsi vagy milyen állat jegyében születtél a Kínai horoszkóp szerint?
Ha igen,akkor csak ird be mikor születtél:. Pl: "1988"


 
A nap képe!

A nap képe:

 
Csak egy kép, csak úgy :) Jó a mozgása, nem?! :)
 
MP3 zenekeresés és letöltés
MP3 Kereső
 
Email
Felhasználó név:
Jelszó:
Mail szerver:
(pl:mail.freemail.hu)

 
Szótár

Tartalom
 
Boldog Karácsonyt
Boldog Karácsonyt : Ha még mindig nem elég az édességből

Ha még mindig nem elég az édességből

  2005.12.08. 12:41

Még néhány recept

A legfinomabb karácsonyi menüre is a sütemények teszik fel a koronát. A sütikből általában marad még az ajándékok átadása után is az asztalon, órákon át be-befalunk belőlük még egyet-egyet, sőt többnyire még a következő nap is.

Minden gyerek állatbarát. Nagy örömet nyújtunk számukra, ha - akár velük együtt - "mini állatkertet" varázsolunk fenyőfánk ágaira. (Az állatformákat mutató kiszúrókat piacokon beszerezhetjük.)

Mini állatkert

Hozzávalók
az omlós tésztához: 20 dkg liszt, 7 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja,
12 dkg hideg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só
a díszítéshez: darált dió, pirított, vágott mogyoró, szezámmag, mazsola, szárított gyümölcs, vágott pisztácia, kókuszreszelék, csokoládébevonat, porcukor

A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot gyúródeszkára halmozzuk, közepére mélyedést nyomunk, ebbe helyezzük a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, a sót, a darabkákra tördelt vajat, és az egészet szilárd tésztává gyúrjuk. Cipóvá alakítjuk, majd fóliába csomagolva legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt 175 °C-ra (közepes hőre) állítjuk. A hideg tésztát lisztezett deszkán fél centis vastagságúra kinyújtjuk, és a formákkal kiszúrjuk. A kiszúrt figurákat sütőpapírral bélelt sütőlemezen elhelyezzük. Kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Fontos: még melegen mindegyik figurába kötőtűvel lyukat szúrunk, hogy fel lehessen akasztani szalaggal a fára. Ugyancsak még melegen a figurákat a díszítéshez felsorolt anyagokkal fantáziánk szerint díszítjük. A díszítést porcukor mázzal rögzítjük.


Diós párnácskák

Hozzávalók:
a tésztához: 22 dkg RAMA margarin, 22 dkg liszt, 7 db tojássárgája
a töltelékhez: 25 dkg darált dió, 22 dkg porcukor, 7 db tojásfehérje, fahéj ízlés szerint.

A fenti anyagokat gyorsan összegyúrjuk, 3-4 órára hűtőbe tesszük. Legjobb, ha egy egész éjszakát hűtőben áll. Huszonöt egyenlő részre osztjuk, letakarva újra hűtőbe tesszük. Ezután elkészítjük a tölteléket. A diót, porcukrot, a 7 db tojás felvert habját lazán összekeverjük. Egy sütőlemezt kivajazunk. A cipócskákat egyenként kinyújtjuk (kb. 10-12 cm átmérőjűre)  kör alakúra, nagyon vékonyra! A fahéjas, diós, cukros tölteléket nyomózsákkal a kör közepére nyomjuk, majd a tésztácskákat félbehajtjuk, a széleket szorosan egymásra nyomkodjuk. 180 °C-os sütőben aranysárgára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk vaníliás cukorral.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag:1674kJ/399 kcal
Ajánlott ital: 
Chateau Dereszla Édes szamorodni 1996


Mandulás kuglóf

Hozzávalók: 2 db tojás, 35 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 4 dkg vaníliás pudingpor, 7 dkg cukor, 10 dkg darált mandula, 10 dkg vágott, pirított mandula, 6 dkg darált, pörkölt mandula, csipet sütőpor.

35 dkg vajat 30 dkg porcukorral kikeverünk. Állandó keverés mellet egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. Habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a darált mandulát. Sütőformában 180 °C-on 50 percig sütjük, majd a formából kiborítjuk. 1-2 órát pihentetjük.
Közben elkészítjük a mandulás krémet: 3 dl tejből, 4 dkg vaníliás pudingporból és 7 dkg cukorból vaníliakrémet főzünk. A tűzről levéve belekeverjük a darált, pirított mandulát. Kihűtjük, és a 35 dkg vaj hozzáadásával habosra keverjük. A négybe vágott kuglófot a krémmel betöltjük.  Kívül is bekenjük, és betakarjuk a pörkölt, vágott mandulával.

Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 2268 kJ/540 kcal
Ajánlott ital: 5 puttonyos tokaji aszú 1995 Disznókő Pincészet


Müzlis muffin

Hozzávalók: 4 tojás, 40 dkg barnacukor, 4 dl vörösbor, 40 dkg liszt, csipet sütőpor, 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék, 20 dkg müzli, 40 dkg magozott
aszalt szilva, vaj (a formák kikenéséhez), 3 dl étolaj.

2 egész muffinformát használunk, melyből 24 db muffint kapunk. Az egész tojásokat és a 40 dkg barnacukrot habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntünk 3 dl étolajat és 4 dl vörösbort. Belekeverjük a lisztet és a csipetnyi sütőport, ízesítjük a mézeskalács-fűszerkeverékkel. A masszához hozzádolgozzuk a müzlit és az aszalt szilvát. 6-8 órát hűtőben pihentetjük.  Kétszer- háromszor átkeverjük. Végül a formákat kivajazzuk, beletöltjük a masszát, majd 180 °C-on 30 percet sütjük.

Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 2378 kJ/566 kcal
Ajánlott ital: Delaforce - Full Ruby Portói

 
Üdv!
 
Hányadika is van?
2024. Június
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Névnapok

 

 
Tik-Tak
 
%-kal teli korsó a Krigliseknek! :)
 
Linkek
 
..., mert nevetni jó! :)
 
Lapozó
 
Rádió

Online rádióhallgatás:

 
Filmkereső

 
Kezdőlap
Legyen ez a kezdőlapod!
 
G-mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség