látotagó olvassa a lapot.

free web counter
free web counter

free web counter
free web counter

*GRILLÉTELEK GYÜJTEMÉNYE
*GRILLÉTELEK GYÜJTEMÉNYE : SERTÉS HÚS

SERTÉS HÚS

Grillezzünk.hu  2005.09.04. 21:04

Bakonyi zsiványpecsenye nyárson,Chilis sertésnyárs,Faszénen sült csülök fokhagymás sörrel locsolva,Kolbásszal töltött karaj,Magyaros nyárs,Májszeletek nyárson sütve,Mexikói szűzérmék,Sertéstarja aranyosan,Szalonnás virslifalatok nyárson,Töltött sertésdagadó.

Bakonyi zsiványpecsenye nyárson
 
Hozzávalók:
  • ½ kg sertéshús
  • 20 dkg császárszalonna
  • 4 db nagy főtt burgonya
  • 4 fej nagy vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • bors

A sertéshúst felkockázzuk, a császárszalonnát és a hagymát felszeleteljük, a burgonyákat vastagabb szeletekre vágjuk. A húst, a szalonnát, a hagymát és a paprikát felváltva nyársra húzzuk és sóval borssal megfűszerezzük, majd ropogósra sütjük.

***

Chilis sertésnyárs
 















Hozzávalók:

  • 900 g felsál
  • növényi olaj
  • 16 puha tortilla (kb. 15 cm átmérőjű)
  • 240 ml tejföl metélőhagymával (tálaláshoz)

A marinádhoz:

  • fél kk. chipotle- vagy chilipor
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 4 gerezd fokhagyma, préselt
  • 2 ek. szárított oregánó
  • 6 ek. narancslé

Előkészítési idő: 15 perc + egy éjszakán át tartó marinálás

Grillezési idő: 8-10 perc

8 adag

 

1. A marinád: Tegye a hozzávalókat egy tálba, keverje addig, amíg egy híg pasztát nem kap. Miközben a húst előkészíti, hagyja állni a marinádot szobahőmérsékleten.

2. Vágja a felsált 2 cm-es kockákra, majd helyezze egy keskeny, hosszú tálba. Öntse rá a marinádot, és forgassa meg alaposan, hogy befedje a húst. Folpakkal takarja le, és éjszakára helyezze hűtőszekrénybe.

3. Ha a grill készen áll, távolítsa el a kockákat a marinádból és csepegtesse le. Szúrja a húskockákat a nyársra, és kenje be olajjal.

4. Grillezze a nyársakat direkt hő felett kb. 8-10 percig, amíg át nem sül (kb. 2-3 perc minden oldalon).

5. Időközben készítsen négy 4 db-os, alufóliába csomagolt tortillacsomagot, és grillezze direkt módszerrel magas hőfokon kb. 4 percig.

6. Vegye ki a tortillákat a fóliából, és minden vendégnek tálaljon egy nyársat, és két meleg tortillát. A húskockákat húzza le a nyársról, és tekerje a tortillába. Ajánlunk mellé egy ek. tejfölt vagy salsát.

 

***

 

Faszénen sült csülök fokhagymás sörrel locsolva

Hozzávalók:
4 fõ részére

  • 2 db sertéscsülök (hátsó, csonttal együtt)
  • 1,5 csapott evõkanál só
  • 1 teáskanál õrölt kömény
  • 1 teáskanál õrölt feketebors
  • 2 teáskanál majoranna
  • 3 fej fokhagyma
  • 4 fej vöröshagyma
  • késhegynyi rozmaring
  • 30 dkg füstölt szalonna (a kenegetéshez)
  • 2 dl olaj
  • ½ l sör

A csülköket jól besózzuk, a fûszereket (bors, kömény, majoranna, 1 fej zúzott fokhagyma) összekeverjük az olajjal és jó alaposan bedörzsöljük azokat. 2-3 órát állni hagyjuk, hogy a fûszerek jól átjárják a húst. Majd a tepsi aljára kevés olajat öntünk, belehelyezzük a csülköket, mellé dobáljuk a felnegyedelt vöröshagymákat és egy fej szétbontott fokhagymát. A sörbe beleaprítunk egy fej fokhagymát és a felszeletelt szalonna csíkokat ebbe mártogatva kenegetjük a csülköket. 190 C-ra elõmelegített sütõbe rakjuk és addig sütjük amíg a bõre szép piros és ropogós lesz. (Ezt az ételt elkészíthetjük faszénparázson is, a csontot kivesszük és helyére nyársat húzva, folyamatosan tekerve egyenletesen pirosra sütjük.) Köretnek héjában sült burgonyát kínálunk hozzá.

***

Kolbásszal töltött karaj

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
  • 4 szelet kicsontozott karaj (egyenként kb. 20 kg.),
  • 1 hosszú szál füstölt kolbász,
  • őrölt bors,
  • majoránna,
  • só,
  • 4 szelet húsos, füstölt szalonna,
  • a tálaláshoz tejföl

A hússzeleteket megmossuk, leszárogatjuk, majd éles késsel mindegyikbe akkora nyílást vágunk, hogy egy kolbászdarab kényelmesen beleférjen. Az üreget sóval, borssal, majorannával bedörzsöljük, majd beletesszük a kolbászt. A húsokat kívülről megsózzuk, egy-egy szelet húsos szalonnát fektetünk rájuk, és külön-külön dupla alufóliába csomagoljuk, majd parázsló faszén fölé állított rácsra rakjuk. Kb. 45 percig sütjük, közben meg-megforgatjuk. A fóliából kicsomagolva, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

***

Magyaros nyárs

Hozzávalók:

  • 40 dkg félkövér házi sonka
  • 20 dkg házikolbász
  • 8 fej közepes vörös hagyma
  • 4 db zöldpaprika
  • 2 evőkanál olaj

A házi sonkát és a zöldpaprikát felkockázzuk, a kolbászt karikázzuk, a hagymát negyedeljük. Az alapanyagokat váltakozva nyársra húzzuk, majd ízletesre sütjük.

***

Májszeletek nyárson sütve

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésmáj
  • 20 dkg húsos kolozsvári szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • őrölt feketebors
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál étolaj

A megtisztított sertésmájat kockákra vágom, a szalonnát felszeletelem, a vöröshagymát szeletekben nyársra tűzőm, a gyengén megmustározott májkockákkal, és szalonnával. Megborsozom, olajjal megkenem, és a nyárs végeit kemény paradicsommal zárom le. Sütés közbe forgatom, hogy minden oldala egyenletesen megsüljön.

***

Mexikói szűzérmék

undefined

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:
  • 80 dkg sertés szűzérme,
  • Grill Mexico fűszersó,
  • 5-6 evőkanál szárított zsályalevél,
  • 20 dkg vékonyra felszeletelt, főtt, füstölt marhanyelv,
  • kis üveg paprikával töltött olajbogyó,
  • 1 dl olaj,
  • 1 fej fokhagyma

A szűzérmét kisujjnyi vastagra felszeleteljük, kissé kiverjük, fűszersóval meghintjük. 10 percig állni hagyjuk, majd mindegyikre zsályalevelet szórunk, arra pedig 1 szelet füstölt nyelvet fektetünk. Egyenként föltekerjük, majd a lecsöpögtetett olajbogyóval váltakozva nyársra húzzuk. Az olajat a zúzott fokhagymával összekeverjük, a nyársakat megkenjük vele, és a grillrácsra fektetve, parázs fölött 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Elkészítési idő. 1 óra

***

Sertéstarja aranyosan

Hozzávalók:

  • 4 szelet tarja (csont nélkül, kb.: 60 dkg)
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál akácméz
  • 2 evőkanál étolaj

Az előzőleg leszeletelt, enyhén kiklopfolt, besózott, tarjának mindkét oldalát vékonyan megkenem, az összekevert mustáros, akácmézes keverékkel. A rostsütő rácson olajozva sütöm, amikor is a hő hatására a méz cukortartalma karamellizálódik, és így a hús arany színűvé válik. Különleges ízharmónia tapasztalható

***

Szalonnás virslifalatok nyárson

Hozzávalók:

  • 4 pár virsli
  • ½ csomag bacon szalonna
  • zöldpaprika

A virsliket falatokra daraboljuk, majd beburkoljuk a szalonnával. A felszeletelt paprikával váltakozva a virsli falatokat felhúzzuk a nyársra és zsarátnokon egyenletesen megsütjük.

***

Töltött sertésdagadó

A dagadóról eltávolítjuk a csontot, hártyát, porcot, zsíradékot, majd a kb. 1 centiméteres vastagságú szeletekbe zsebet vágunk. Széthajtjuk és ráhelyezzük a kolbászt és ízlés szerint 1-2 evőkanál gombát, majd hústűvel összetűzzük. Grillfűszerekkel és fűszerolajjal ízesítjük. A hústáska mindkét oldalát direkt módon grillezzük, ezt követően kb. 20 percig indirekt módon sütjük tovább!
A húshoz grillezett kukoricacsövet készítünk. Az előfőzött kukoricát fűszervajjal megkenjük, és alufóliában kb. 30 percig indirekt módon grillezzük!

***





 



 

 

 

BOLDOG NÉVNAPOT

NÉVNAP KERESŐ

 BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT

 MAI NAP

BUDAPEST MOST

A VILÁG VÁROSAI


 


 

 

 

VILÁGIDŐ ÉS NAPTÁR

 

 
Google

*BEJELENTKEZŐ
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
ZENE
 
*SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2005-05-10
 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK