SZÁRNYASOK
Grillezzünk.hu 2005.09.04. 20:39
Buffalo csirkeszárny,Csirkemáj bacon szalonnába tekerve,Csirkemell roston rochfortos mártással, Egzotikus Csirkecomb nyárson,Mozzarellával sült pulyka grillezett zöldségkörettel,Pulykamell filé Szicíliai mártással,Roston sült csikremell rostonzöldségekkel,Szalonnába burkolt fürjek, nyárson sütve,Töltöttcsirkemell.CSIRKESZÁRNYAK GRILLEZVE
CSIRKESZÁRNYAK GRILLEZVE
Hozzávalók:
12 csirke szárny pácléhez: diónyi gyömbér, 1 db citrom, 6 dkg cukor, 4 evőkanál Sherry, 4 evőkanál szójaszósz, 4 evőkanál földimogyoró olaj, kevés szezámolaj az ízesítéshez
A gyömbért finomra aprítjuk, a citrom levét kinyomjuk, az olaj kivételével valamennyi anyagot 0,5 liter vízzel felfőzzük, amíg besűrűsödik. Lassan kihűtjük, a végén szezámolajjal ízesítjük. Két órára a hideg páclébe tesszük a csirke szárnyakat. A sütés kb. 15 perc, közben 2-3-szor megforgatjuk, vigyázzunk a sütéssel, mert a páclé cukortartalma magas, és ha megég, keserű lesz.
Ajánlott ital: száraz rosé
|