»
»
Másolás - Szerzői jogok - Jogsértések
Másolás - Szerzői jogok - Jogsértések
Témaindító hozzászólás
2005.11.10 16:19

Beszélgessünk a szerzői jogokról!

 
 
Elöző oldal
...
56
...
Következő oldal
 
141.
2006.04.04 23:26

Hello Mindenkinek :)

Van 1 jó hírem, jelenleg nem láthatóak a tőlem ellopott modulok az említett oldalon (hogy törölte vagy csak nem aktívba rakta, nem tudni). De ezek szerint használt az üzenő falra írás, bár válaszoltak mások ott számomra, nem épp hízelgő stílusban. Azért kíváncsi lennék, hogy mit lehet tenni adott szituban, ha mégsem törlik? Mit tud tenni és mit tesz a GPortal?

 
140.
2006.04.04 20:50

Szia Superuser!

Remélem tudsz segíteni. A mai nap kaptam egy beírást a "Bannerednek" menüpontba, ahol Polgár Sándor elhívott a honlapjára (polsan). Elmentem megnézni, és döbbenten fedeztem fel, hogy ez a jóember létrehozott egy modult (Hasznos jobboldali linkek néven), amelyet egy az egyben tőlem vitt el. Ez tartalmaz Horoszkópokat, sok-sok linket, és az én LEGhűségesebb látogatóimnak buttonját. Ezután írtam most este az üzenő falára, hogy törölje ezt a modult, ellenkező esetben értesítem a GPortal rendszergazdáit, de ha szükséges, az ARTISJUS-ot is, mert azt gondolom, hogy ez az én szellemi termékem. Tudtok ebben segíteni?   Köszönettel  MOONka  (www.gportal.hu/portal/moonka)

 
139.
2006.03.26 10:41

Természetesen ez vonatkozik a //gportal.hu/portal/vertenorsi/ oldalra is.

Igaz ott csináltam egy "Köszönet" menüpontot. Illetve ott az olyan képeket, amelyeket mástól vettem át (pl. elküldték közlésre) felíratoztam.

 
138.
2006.03.26 10:32

Ma kaptam egy levelet a //gportal.hu/portal/oricilifc/ oldal képeivel kapcsolatban Tőletek. Persze a válasz levelet visszadobta a rendszer.

Miért nem elég, ha a kép alján fel van tüntetve pl. a bolcs27.hu vagy a handball.hu?  A kézilabdás körökben mindenki tudja, hogy a fenti címről kikerült képeket Bölcsföldi István illetve Baranyai Péter készíti.

Az egyéb képek meg vagy hazai gyártásúak vagy a szurkolóktól kaptuk. Eddig a kutya sem reklamált. Illetve a szurkolók csak pontosították az aktuális felíratokat.

 
137.
2006.03.26 08:09
A példa érthető, de ki a frász ez az Ungabunga Band, mert sehol az interneten, és az előadó művészek/zeneszerzők névsorában soha senki nem is hallott róluk!
 
136.
2006.03.23 08:09
Yumi: A lényeg nem az, hogy milyen módon lehet tőled letölteni, hogy honnan szedted, hogy mások honnan szedték, stb.
A hangsúly azon van, hogy sérted-e az eredeti jogtulajdonos érdekeit. Mindig ezt kell megvizsgálni, ezt vizsgálja a törvény is.

Nézzünk egy példát: Ungabunga együttes stúdióba vonul, és több hónapos munkával elkészítenek egy CD-t, amelyen az együttes utóbbi egy-két évének szerzeményei hallhatók. A stúdióköltségeket XY Kiadó viseli. Kiszámolják, hogy ennyiért és ennyiért fogják árulni a CD-ket, és akkor vissza fog jönni a befektetett pénz, lesz haszon, és még az együttes tagjai is kapnak honoráriumot, így tudnak majd megélni, újabb zenéket szerezni, stb. Igen ám, de a CD-k nem fogynak, mert a lelkes rajongók nem vásárolják meg a CD-boltban, internetes zeneáruházban, hanem egymástól másolgatják, interneten megosztják egymással, stb-stb. És ilyenkor ezzel a jogtulajdonosok (Ungabunga Band és XY Kiadó) érdeke sérül, nem jön be az a haszon, amire jogosan számítottak.

Remélem, érthető a dolog, és továbbgondolva minden egyes szituációra alkalmazni tudod a gondolatmenetet. Nyilván minden egyes esetben van egyedi elem, de azért nagyjából ugyanaz.

 
135.
2006.03.22 17:11
Az illegális ha a portálomon havonta egy hétig ANIME cd-ket lehet letölteni? És mielött az okosok rákezdenék óránként egyet. És Magyaro.-n nem lehet kapni se online se sehol.
 
134.
2006.03.22 17:05

Ariel

Akkor ha azt nézzük minden animés weboldal jogsértő? Csak mert általában mindenhol vannak screenshotolt képek. De egy fan oldalnál ez természetes. Nem tudom, hogy lehet valaki ilyen rosszul tájékozott.

Akkor ez az oldal is jogsértő? (nem mintha érdekelne)

http://www.mangaupdates.com/

Csak azért szövegelek itt mert pl. igen valóban jogsértő de nem ennyire. Mert elég egyhangúak lennének kép nélkül a portálok.

 
2006.03.22 16:36
Okés! Köszi, írok neki.
 
132.
2006.03.22 16:16
csakmiketten: akkor írj egy levelet a webmesternek, a te oldalad címével, és ezek a tartalmak a te oldaladon, és a másikon hol találhatóak.
 
Elöző oldal
...
56
...
Következő oldal