»
»
Tippek, új feature-k
Tippek, új feature-k
Témaindító hozzászólás
2003.02.25 17:56
Írjatok, hogy miket szeretnétek még látni a portálon. Milyen tippjeitek, öteleteitek vannak? Milyen szolgáltatások érdekelnének még?
 
 
Elöző oldal
...
54
...
Következő oldal
 
1124.
2008.06.11 13:05

figi95: Ilyen oldalakra gondoltam pl: //krenyelveszet.gportal.hu/ vagy //kereset.gportal.hu Statisztika van a főoldalon, jobb felső sarokban látod a számokat, és ha fölé viszed a kurzort, kiírja, hogy mi mire vonatkozik.

 
1123.
2008.06.11 12:54

Mostanság a komoly portálokon, nincsen Bannersáv. pl. a Komoly oldalak, naponta szerzik a a soksok kreditet. Ők, bannermentesitenek :). Akiknek meg simán rajongói oldal van, annak meg szerintem jól jön :). De ha ez sem lenne jó, akkor simán csak a G-Portál főoldalára tegyék ki a napocskát vagy bármit.

Lehet, hogy már egyszer íram ,nem tudom de lehetne az, hogy a "körlevelet" is kicsit átalakitsák. Pl. ilyen Szövegdobozra... vagyis htmlAera vagy a másik aminek nem tudom most a nevét.. :).

Jaj, és még, hogy a G-Portál főoldalára kitehetnének ilyen "összesen hányan vannak a G-Portál oldalain. Vagyis az emberek. Vagy csak a G-Portál főoldalán. Tudnánk, hogy pl. 100 vannak fent most a G-Portál főoldalon :D. Tudom, hogy nem a legjobb ötlet de nekem tetszik :).

 

 
1122.
2008.06.11 10:06
figi95: Igen, chat fejlesztés is lesz, valóban ráfér egy "kis" módosítás. Köszi, hogy szóltál az ajánlóval kapcsolatban, valami gubanc történt, de nem volt szándékos. :) A bejelentkezést nem hiszem, hogy a fejlécre lehet majd helyezni, legfeljebb kikapcsolni. Ez a napocskás ötlet aranyos, ugyanakkor egy komoly hangvételű portálon nem lenne jó ötlet. Viszont ilyen képet bármikor elheylezhetsz te is a fejlécen.
 
1121.
2008.06.10 22:01

Én szerintem a G-Portál Chatel is kéne kezdeni valamit. Pl. lehetne nézni az IP címet, vagy sütik alapján lehessen tiltani vagy nem tudom :). Csak lehetne benne egy kis alakitás. FEl lehessen tenni a chatre smiley -eket, tiltani, a névre rákkatintva az oldalt hozza be..  Nem lenne rossz ötlet, és többen is használnák a G-Portál chatet. Mert végigmentem oldalakon, és már csak azok használják, akik vagy nem szerkesztik az oldalukat, vagy még csak most elösször vannak a G-Portálon.

Ja igen, és a Szerkesztő ajánlata résznél a Archívum, Portál ajánlót nagyon jól megcsinálták, és tetszik az ötlet! De, még az Archívumnál elrontottak valamit, mert mikor megújúlt a G-Portál, és utána kitették a Honlap Designt, akkor első helyen voltak, most a második helyen vannak :S Remélem kijavitják :) És, hogy nem átverés itt  kép róla: //gportal.hu/portal/nevek/image/gallery/1198173079_72.jpg na, ennyit a HD -ról :).

Ja igen, és még a Bejelentkezés menüt lehessen pl. FEjlécre tenni, vag valami. Sokan szeretnének csinálni HTML kinézetű portált a G-Portálon de a bejelentkezővel nem lehet :(.  No meg, ha közeleg a nyár, beleértve a majdnem 40 napig tartó délutáni elsőt, a G-Portál fejlire vagy a kiírásra, jöhetne egy napocska, vagy bármi ami minden évszakra vonatkozó :). Télen lehetne mellete egy hóember, tavasszal egy esernyő, vagy egy tulipán, ősszel meg.. :). És, ez minden oldalon látszódna. Jó ég mennyit írtam.. Ennyi elég lesz mára. Holnapra még kitalálok pár ötletet :).

 

 

 
1120.
2008.06.10 21:45
Adliz: Nyugi, hiszen attól még, mert a stílusokkal könnyebben lehetne variálni, vagy egyáltalán készülne hozzá egy platform, ahol erre egy kezdőnek is lehetősége nyílna, attól még a portálépítő oldalak nem mennének úgymond csődbe, hiszen az újításokkal nektek éppenhogy nőne a látogatottságotok. Mert: ugye nem mindenki érti a gp-s súgót, vagy éppen soknak/kevésnek találja, így körbenéz portálépítő oldalakon, ezenkívül azok a css-ek és javascriptek, amiket ti nyújtotok, magán a portálon nem lesznek hozzéférhetőbbek, mint eddig, legfeljebb olyan extrákat nyújtanánk, amiket ugye most nem nagyon lehet kivitelezni: pl. a modulokat külön fel lehetne öltöztetni, vagy az oldal elrendezési lehetőség mozogna egy szélesebb skálán, vagy a bejelentkezést el lehetne tüntetni. Teccikérteni, ezek olyan fejlesztések, amik mind a kezdő, mind a haladó felhasználók szerkesztési lehetőségeit bővítenék, ugyanakkor minél több a lehetőség, annál nagyobb szükség van az olyan oldalakra, ahol ezekről css/javascript és efféle regényeket találnak a userek. :) A szavazás, hm hm igen, igazából általános felmérésekre szolgál jelenlegi állapotában, tehát versenyeknél elég rizikós, hiszen kijátszható. Rákérdezek, hogy mit lehetne vele kezdeni.
 
1119.
2008.06.10 20:27
A "meztelen stílus" szerintem is jó ötlet, de, hogy a többi stílust is bárki állítgathajta.. persze ez sem rossz dolog, főleg a kezdőknek nagy segítség, de ez a rengeteg újjítás, és, hogy minden minél könyebben elkészíthető, teljes mértékben háttérbe szorítja a portálépítős oldalakat (vagy csak én érzem így?). Na ez most elég off volt. Írok már mást is:
szerintem a szavazás modullal is kellene valamit kezdeni, mert tök feleslegesen rak ki az ember egy szavazást, ha egy szavazat leadása után, rákattint a böngészőben lévő visszagombra és újra tud szavazni.
 
1118.
2008.06.10 16:06

Tomcat94: Igen, ilyesmire gondoltam, hogy ne kelljen a linkeléssel bajlódni, hanem amit feltöltesz, meg is jelenik egyből pl. egy előnézeten, ahol láthatod, hogy fog mutatni a modul fejléceként.

liptakrobi: Értelek, szerintem tökjó ötlet, hogy legyen egy meztelen stílus, amivel utána kedvetekre variálhattok, na ezt fel is vetem idebent. :)

 
1117.
2008.06.09 15:09

Gondolom arra gondolsz hogy a meglévő stilusokat is lehetne szerkeszteni szin háttér stb ez a kezdöknek jó lenne, alap dolgokat megtudnának vele csinálni. De a haladoknak mégis csak az egyéni CSS fájlt jelentené a megoldást vagyis beirni a CSS-t egy menűbe mint én is tettem. De szerintem ha már lehetne szerkeszteni a stilust vagy ujat létrhozni akkor nem kéne a haladoknak se sokat vacakolni a CSS vel mert hozzá tudnák igazitani a szerkesztet stilushoz ha lenne valami egyedi beállitásuk am it ott nem lehet beállitani, de legalább mégse kéne ennyi idöt elfecsérelni még talál az ember egy olyan stilust amit a sajt CSS je teljesen felül tud irni.

Mint irtam is nekem az okozott gondot hogy ahol a stilusban kép szerepelt oda nekem is képet kellet raknom mert máskülönben nem irta felűl.

Már az nagy előreképés lenne ha betudnánk állítani a stilusnál hogy pl a menü háttere az egy kép legyen vagy valamilyen szinű ide aztán akár transparent is belehetne irni vagy egy átlátszo gif kép mint nekem is van.

A lényeg hoyg a mi általunk szerkesztett stilust, CSS -t töltse be a rendszer. és ne legyen az hoyg betölti az eredetit majd a mienket és lehet nem lesz tökéletes amilyenre szettük volna.

 
1116.
2008.06.09 15:08

Jó ötlet ez szerintem! Esetleg még annyit hozzá, hogy az még esetleg jó lenne, ha nem lenne kötelező a részletekkel babrálni a modul fejlécének és hátterének meghatározásánál,  hanem egy kép elkészítésével és megadásával elintéződhetne a dolog. Ezt úgy értem, hogy képszerkesztő programmal elkészítjük a képet(persze csak meghatározott méretben), és az a megfelelő helyre feltölve bekerül a megfelelő helyre(modulfejléc,modulháttér). Ezáltal aki nem az előre meghatározott fejlécet és hátteret szeretné a moduljainak, annak nem kellene mindegyiknek külön-külön beillesztgetni.  Ehhez mit szólsz superuser?

Ja, és még valami: ugye a jövőbeni fejlesztések nem csak az új rendszerben lévő portálokra vonatkoznak majd?

 
1115.
2008.06.09 13:26
liptakrobi: És szerinted milyen ötlet lenne az, hogy magát a modult lehetne egyéni stílusra szabni, pl. szín, fejléc, háttér stb. amik a css-ben is vannak, ugyanakkor így nem írná felül a css az egész modulrendszert a portálon. Így a kezdők és a haladók is könnyebben dizájnolhatnának.
 
Elöző oldal
...
54
...
Következő oldal