»
»
Másolás - Szerzői jogok - Jogsértések
Másolás - Szerzői jogok - Jogsértések
Témaindító hozzászólás
2005.11.10 16:19

Beszélgessünk a szerzői jogokról!

 
 
Elöző oldal
...
29
...
Következő oldal
 
411.
2007.05.20 16:00

Kérlek segítsen vki!!! A mi oldalunk osztályhonalp, nagyon SOK munkával csináltuk és egyszerűen vki feltörte és undorító dolgokat tesz fel pl: meztelen nőket..! Ha vhogy tudnátok segíteni nagyon örülnénk. Ha viszont nem, akkor inkább törölje le vki. Az oldal címe: www.gportal.hu/bjg-f   Email címünk : korola@citromail.hu

Előre is köszönjük a segítséget:

          6/f osztály

 
410.
2007.05.02 15:00
forzamilan4ever: IP cím alapján nem tiltunk, légyszíves írd le a webmester@gportal.hu címre, hogy pontosan mit másolt, és ezek hol találhatók a te oldaladon és az övén! Értelemszerűen portálcímeket is írj!
 
2007.05.01 20:55
Tisztelt szerkesztöség

Találtam egy oldalt , melynek szerzője majdnem mindentlelopott az oldalamról.Az oldalam: forzamilan4ever.gportal.hu, s az ő oldala, aki másol: www.gportal.hu/portal/sempremilan

szeretném jelenteni hogy az oldalamról több dolgot is lemásolt, s szeretném, ha törölnék az oldalát, vagy ha nem, akkor töröljenek mindent, ami az én oldalamon is megvan. Ha lehetséges szeretném, ha kitiltanák az én oldalamről őt IP címmel, mivel nem ez az egyedüli oldala, amire az én oldalamról lopkod.

Előre is köszönöm!!!
 
408.
2007.04.21 13:31

2001. évi CVIII. törvény

Értesítés a jogsértő információs társadalommal összefüggő szolgáltatásról

13. § (1) Az a jogosult, akinek a szerzői jogi törvény által védett szerzői művén, előadásán, hangfelvételén, műsorán, audiovizuális művén, adatbázisán fennálló jogát a szolgáltató által hozzáférhetővé tett információ sérti (a továbbiakban: jogosult), teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt értesítésével felhívhatja a 9-11. §-okban meghatározott szolgáltatót a jogát sértő tartalmú információ eltávolítására.

(2) Az értesítésnek tartalmaznia kell:

a) a sérelem tárgyát és a jogsértést valószínűsítő tények megjelölését;

b) a jogsértő tartalmú információ azonosításához szükséges adatokat;

c) a jogosult nevét, lakcímét, illetve székhelyét, telefonszámát, valamint elektronikus levelezési címét.

(3) Amennyiben a jogosult meghatalmazottja útján jár el, az (1)-(2) bekezdés szerinti értesítéshez az értesítési-eltávolítási eljárásban való képviselet ellátására feljogosító teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt meghatalmazást is csatolni kell.

(4) Az (1)-(2) bekezdés szerinti értesítés átvételétől számított 12 órán belül a szolgáltató - a jogosult jogát sértő információt biztosító igénybe vevő (a továbbiakban: érintett igénybe vevő) 3 munkanapon belül történő írásbeli tájékoztatása mellett - köteles intézkedni az értesítésben megjelölt információhoz való hozzáférés nem biztosítása vagy az információ eltávolítása iránt, és feltüntetni, hogy az eltávolítás milyen jogosult jogsértést állító értesítése alapján történt.

(5) Köteles megtagadni a szolgáltató az (1)-(2) bekezdés szerinti értesítés alapján az információhoz való hozzáférés nem biztosítását vagy az információ eltávolítását, ha ugyanazon információ vonatkozásában ugyanazon jogosult vagy a jogosult (3) bekezdés szerinti meghatalmazottja értesítése alapján már eljárt a (4) bekezdés szerint, kivéve, ha az eltávolítást vagy a hozzáférés megtiltását bíróság vagy hatóság rendelte el.

(6) Az érintett igénybe vevő a (4) bekezdésben meghatározott tájékoztatás átvételétől számított 8 napon belül teljes bizonyító erejű magánokiratban vagy közokiratban a szolgáltatónál kifogással élhet az érintett információ eltávolításával szemben. A kifogásnak tartalmaznia kell:

a) az eltávolított, illetőleg hozzáférhetetlenné tett információ azonosítását, ideértve azt a hálózati címet, ahol az korábban hozzáférhető volt, továbbá az érintett igénybe vevőt azonosító, a törvény 4. § (1) bekezdés a)-e) és g) pontjaiban meghatározott adatokat;

b) indokolt nyilatkozatot arról, hogy az igénybe vevő által biztosított információ nem sérti a jogosult (2) bekezdés szerinti értesítésében megjelölt jogát.

(7) A (6) bekezdés szerinti kifogás átvételekor a szolgáltató haladéktalanul köteles az érintett információt újra hozzáférhetővé tenni, és erről a jogosultat a kifogás megküldésével értesíteni, kivéve, ha az eltávolítást vagy a hozzáférés megtiltását bíróság vagy hatóság rendelte el.

(8) Ha az érintett igénybe vevő a jogsértést elismeri vagy a (6) bekezdés szerinti határidőben nem terjeszt elő kifogást vagy az nem tartalmazza a (6) bekezdésben előírt adatokat, és nyilatkozatot, a szolgáltató az információhoz való hozzáférés nem biztosításának, illetve az információ eltávolításának hatályát köteles fenntartani.

(9) Ha a jogosult a (7) bekezdés szerinti értesítés átvételétől számított 10 munkanapon belül az értesítés szerinti jogsértéssel kapcsolatos igényét abbahagyás és eltiltás iránti ideiglenes intézkedés iránti kérelmet is tartalmazó kereset vagy fizetési meghagyás iránti kérelem benyújtása útján érvényesíti vagy büntető feljelentést tesz és az eljárás megkezdését kezdeményező beadványának másolatát annak benyújtásától számított 3 munkanapon belül megküldi a szolgáltatónak, a szolgáltató a beadvány másolatának átvételétől számított 12 órán belül a (4) bekezdésben foglaltak megfelelő alkalmazásával a (2) bekezdés szerinti értesítésben megjelölt információhoz való hozzáférést ismételten nem biztosítja, illetve az információt ismételten eltávolítja. A szolgáltató intézkedéséről a jogosult beadványa másolatának megküldésével az érintett igénybe vevőt az intézkedés megtételétől számított 3 munkanapon belül értesíti.

(10) A jogosult köteles a (9) bekezdés szerinti eljárásban hozott jogerős érdemi határozatokról - ideértve az ideiglenes intézkedés elrendelését vagy a kérelem elutasítását is - a szolgáltatót haladéktalanul értesíteni. Ha az érdemi határozat az érintett igénybe vevő javára rendelkezik, a szolgáltató haladéktalanul köteles az érintett információt ismételten hozzáférhetővé tenni, egyébként a (8) bekezdés szerinti szolgáltatói intézkedés hatálya fennmarad.

(11) A jogosult és a szolgáltató szerződést köthet az (1)-(10) bekezdésekben meghatározott eljárás alkalmazásáról. A szerződésben a felek a törvénytől nem térhetnek el, de a törvényben nem rendezett kérdésekben megállapodhatnak. A felek szerződésükben hatályos írásbeli közlésnek tekinthetik a nekik vagy általuk harmadik személyhez címzett írásbeli magánokirat hű másolatát, továbbá az elektronikus úton tett közlést is, ha annak megérkezését a címzett elektronikus úton igazolja. Ebben az esetben a felek kötelesek az egymástól származó elektronikus küldemények megérkezését visszaigazolni.

(12) A szolgáltató nem felelős az érintett információ eltávolításának vagy az ahhoz való hozzáférés nem biztosításának eredményes végrehajtásáért, amennyiben az eltávolítás vagy a hozzáférés nem biztosítása során a (4) és (9) bekezdésben meghatározottaknak megfelelően és jóhiszeműen járt el.

 
407.
2007.04.20 23:41

Tisztelt szerkesztöség

Találtam elöszrö egy oldalt majd mégegyet amit ugyan az a személy irányit

www.gportal.hu/roston

www.gportal.hu/r007

beszeretném jelenteni hogy ezeken az oldalakon több lemásolt link található és amugy is nem szabad ilyeneket feltenni az oldalra.

Remélem tudnak ez ellen tenni hogy az oldalt töröljék vagy inkább csak a linkeket töröljék le.

Köszönöm

 
406.
2007.04.10 20:34

Dobtam e-mailt,deee kicsit későn jött a válasz...így kicsit kevésbé kedvesen önakciózva/fenyegetőzve/meglepetésküldve

ideigelenesen megoldottam...Bár,most már nem is látnám,ha lenne valami,mert letiltotta a reget is egy időre ,a vendégkönyvből is törli a bejegyzéseket/szintén reges lett/vagy szintúgy el sem érhető!Mindamellett most is rendszeresen frissíti az oldalát,alias az én holmijaim helyére másoktól lopottakat tett fel!^^"

Próba,szerencse...gondolhatjaXXD

A címeket mellesleg az e-mail tartalmazta-.-.....

 
405.
2007.04.10 16:39

djrolee: Ha mégsem sikerült, akkor dobj egy e-mailt légyszíves a webmester@gportal.hu címre!


Adel-sama: Légyszíves dobj egy e-mailt te is a webmester@gportal.hu címre, ahol pontosan leírod, hogy ki másolt, mit, mi a portálod címe, és a másolt tartalom hol található a te oldaladon és az övén!

 
404.
2007.04.08 10:13

Hi!^^Az én esetem azt hiszem ennél kicsit bonyolultabb!Html alapú oldalt szerkesztek és egy itteni szerkesztő volt kedves meglopni*!Többszöri figyelmeztetés ellenére sem hajlandó levenni ezeket a holmikat,megjegyzem kiürülne a portálja,ha megtenné...Egy észt nemzetiségű szerkesztőtársam odlaláról is emelet el ezt-azt,de már nem tudunk mit tenni ellene...a kettőnk lapjának népszerűségét rontja ez a gportáléról nem is beszélve!Remélem ezúttal a webmester is lesz oly kedves cselekedni és nem lerázni a szokott szövegével alias"oldjátok meg egymás közt!"

 

*ellopta a kétnyelvű tesztem magyar változatát,a média részlegem teljes tartalmát(ami azóta az engedélyem ellenére törlésre került az egyik szerver által:S),a Symbols menüm,a karakterek,az avatárok és egyéb menüjeim teljes tartalmát...néhol még bele is írt pár marhaságot,nehogy véletlenül feltűnő legyen:P!A direkt és forrásmegjelelölő linkeléssel kapcsolatban is több helyen olvasni lehet az oldalon 2 nyelven is,így azt sem fogadom el,ennek tetejében néhol hamis linket adott meg(link,..khmm url esetleg:P)

Ha tudnátok tenni valamit ez ügyben hálás lennék...

Adel-sama -www.suirinokizuna.extra.hu

( a Black list menüben részletesen írok az esetről)

 
403.
2007.04.08 09:39
Felsikerült vennem a kapcsolatot //gportal.hu/portal/djhalmi/ tulajával! Megoldodni látcik a lentebb emlitett probléma!
 
402.
2007.04.08 08:20
Üdv! A mai nap találtam egy Gportalos zenei oldalt ahol meglepödve tapasztaltam hogy a 2007.04.04.MIXEK elnevezésü topicban több általam készitett mix is megtalálható aminek a KÖZLÉSÉHEZ én NEM járultam hozzá!!!! Például az alábbi mixeimet rakta ki ez az illetö az oldalára ugy hogy a letöltés linket el lopta az oldalamrol!! Tehát a mixek: Club Revolution vol 2 Hungarian Dance Attack Vol 3 (Best of Edition) Year Mix 2006 Hungarian Dance Attack Vol 2 Felháboritonak tartom hogy még a nevemet is törölte a mixeim elnevezésének a végeiröl!! Az oldal ahol erre bukantam! //gportal.hu/portal/djhalmi/ Egyébként egy csomo link lopott ezen az oldalon!! Kérem hogy a weboldalt haladéktalanul töröljék!! Köszönöm! Dj Rolee
 
Elöző oldal
...
29
...
Következő oldal