»
»
Bugok minden mennyiségben
Bugok minden mennyiségben
Témaindító hozzászólás
2003.02.25 17:58
Ez a topic lesz a buglista. Ha találtok valami hibát, írjátok le, hogy mi az, és hogyan sikerült előidézni :)

Elöző oldal
...
180
...
Következő oldal

2004.05.13 10:30

//Bocs Dracaena, elírtam a neved, röstellem, többet nem fordul elő, mea culpa..:)//

233.
2004.05.13 10:30

"A KÉPEKNÉL NINCS PIXEL HATÁR!!! "

Mély tisztelettel mondom, ez nem igaz. A nem szöveges képtár esetén a rendszer csak akkor csinál előnézeti képet (és így linket is), ha a kép teljes szélessége nem halad meg egy bizonyos határt. Nem mondom, hogy ez pontosan 500 pixel, de valahol ott körül. Próbáld csak nyugodtan!

232.
2004.05.13 10:27

Ez?

Nincs ezzel semmi baj. Az lehet, hogy a startlapnak idő kell, amíg betölti.

Az 1. kérdésedre: lehet a belős oldalakra linkelni. Csak nem mindenhonnan. Például az index fórumaiból nem. Az okra még nem adtak magyarázatot a fejlesztők.

2004.05.13 10:25

Üdv mindenkinek!

-  Dracena: Elég nehéz egy problémát megnézni úgy, ha négy linkből amit írtál  kettő műkszik.

- Előfordulhat egy kis bibi a képtárnál, Admin már tud róla, ahogy ideje lesz megnézi.

"Lehet, hogy nem elég jó a leírás a képtárhoz, majd egyszer megjavítjuk.
Szóval, az a helyzet, hogy sokan teljesen rosszul használják a képtárat. Ha .jpg vagy .png kiterjesztésű képeket használtok, akkor NEM KELL FOGLALKOZNI A KIS ELŐNÉZETI KÉPEKKEL, mert a rendszer automatikusan elkészíti azt. Ilyenkor határozottan ront a helyzeten, ha ugyanazt a képet előnézetinek is feltöltitek, mert valójában nem lesz kicsi a kép, csak a böngésző kicsinek jeleníti meg (a felhasználó meg nem győzi kivárni, míg letöltődik a cucc).

Annyi a dolgotok, hogy elkészítitek a megjelenítendő nagy képet, feltöltitek, és a rendszer elkészíti hozzá a kis előnézeti képet, ami fájlméretben is kicsi lesz. Így akkor is gyorsan letöltődik a választék, ha sok kép van egy képtárban.

A szöveges képtárnál más a helyzet, ott nincs automatizmus, ti döntitek el, hogy lehessen-e ránagyítani a képre, amely mellé szöveget írtatok, vagy sem. A nagyított képet is nektek kell elkészíteni és feltölteni, hiszen a rendszer nem tudhatja, mekkora nagyítást akartok.

Itt szeretném felhívni a figyelmet újfent, hogy fotók, lágy, árnyalatos képek esetén szinte csak a .jpg állományok használatának van értelme, ezekkel lehet a legkisebb fájlméret mellett legjobb minőséget elérni. A vonalas ábrák (pl. feliratok, képernyőképek, stb.) pedig a .png kiterjesztésű képfájlokban jeleníthetők meg a legjobb méret/minőség aránnyal. A .gif-et csak azért nem ajánljunk, mert szabadalmi okokból a PHP nem támogatja az átméretezésüket, és egyébként is csak az animációknál van értelme a használatuknak." Idézet az Admintól, ha valaki nem olvasta.

A KÉPEKNÉL NINCS PIXEL HATÁR!!!

Mint ex Modemes, majd GPRS, most már szerencsére ADSL használó, több ezer oldalas trilógiát tudnék írni arról, hogy mit gondoltam amikor egy olyan oldalra tévedtem GPRS elérésemmel, ahol a főoldalon egy 500*400 px-es kép virított. Úgy éreztem magam mint nagyanyám, akinek a hintaszékből való felállás is hat órát vesz igénybe.

230.
2004.05.12 21:26

meg még egy:

a //gportal.hu/bombi  Bömbi a kisoroszlán portálomon van egy aranyos animált gif. Ugyanezt -ide, a g-portálbeli gifre hivatkozva - felraktam a http://nagymacskak.lap.hu-ra. Ott azonban mesebeli a figura: hol volt, hol nem volt, azaz van. Ami érdekes: ha belépek a portálra, akkor utána egy ideig a startlapomon is látszik. De miért tűnik el utána?

229.
2004.05.12 21:21

Sziasztok, két kérdésem van:

1. Miért nem lehet belső oldalakra linkelni?

2. Oka ugyanaz lehet: G-portálon készített bannernél nem az én fotóm jelenik meg, hanem a G-portál bannere.

Konkrétan: a //gportal.hu/gazdiholvagy bannert akarnám feltenni a http://dalnok.lap.hu-ra, de nem a szerencsételn tacskó jelenik meg, hanem a G-portál bannere.

228.
2004.05.09 10:48
Nem a fileméret a nagy, hanem a kép valamely kiterjedése pixelben. Vízszintesen pl. 500 körül van a határ. Magam is csak május elsején észleltem, szóvá is tettem, még nem érkezett reakció.

2004.05.08 20:55

71 kb szerintem nem tartozik a nagy képek közé...

De azért kösz!

226.
2004.05.08 17:50
Nagy. Vedd kisebbre!

2004.05.08 14:05

Helo!

Miért van az, hogy ha feltöltök egy képet, akkor a képet nem jeleníti meg és nem is lehet megnézni, de az adatait kiírja?

Mi a megoldás?

Elöző oldal
...
180
...
Következő oldal