»
»
Portálépítés
Portálépítés
Témaindító hozzászólás
2003.03.18 11:37
Ügyes! Látom vannak ötleteid.

Segítség lesz majd mindenütt a portálon. Tippeket is fog tartalmazni. Csak a jelekre kell majd kattintani.

Elöző oldal
...
504
...
Következő oldal

6039.
2006.02.11 21:28
Legyszi válaszoljon VALAKI!!!!!!!!

6038.
2006.02.11 21:23
Hogy kell frissíteni az oldalamat, kell egyáltalán bármikor is frissíteni???????

6037.
2006.02.11 21:14

Én is úgy gondoltam, hogy szükséges elkezdenem a HTML tanfolyamot. Meg is kezdtem, s eddig egész jól haladtam. A htmlpad-del szerkesztett dokumentumaimat szépen beillesztettem a G-portálos oldalamra, s azok szépen működnek is, csak azt a képet nem sikerül beilleszteni. (A G-Portalos beillesztéssel nincs gond.)

Mivel a htmlpad-ból nem találtam lehetőséget az URL beillesztéshez, beillesztettem egy képet a saját gépemről (ez ment), majd megnyitottam a html formátumot, s ott megkerestem az elérési utat, s kicseréltem az URL-re.

Csak igen-nem írj, hogy jól gondoltam-e?

Ha nem, akkor ígérem tanulok tovább, s nem kérdezek hülyeségeket. Sajnos a kérdezéshez is sokat kell tudni.

Bogyó a html pad is csak azoknak egyszerű akik pár dologgal már tisztában vannak:
a gépedről beillesztett képnek a neten is fent kell lennie, és az URL-jét, tehát a webes elérési útvonalát kell bemásolni a forrásban arra a helyre, ahol a képedre való hivatkozás van. De neked, és azoknak, akik kezdők mint a portálépítésben, mint a html-ben, javaslom az Explorer alatt használható webszerkesztőt, illetve html.-hez a neten megtalálható leírásokat, mert egy komplett html. tanfolyamot nem tarthatok minden hozzászólásomban. Kép beillesztése a G-Portál webszerkesztője segítségével.
1) Feltöltöd a képet a képtár modulodba
2) Kimásolod az URL-jét
URL megnézése: jobb klikk a képre >> legördülő menü >> tulajdonságok>> keresd meg az URL felirat utáni hivatkozást, és másold ki
3) Kattints az Insert image ablakra, és másold be a linket

Image Hosted by ImageShack.us

6036.
2006.02.11 20:01
A keresőben való megtaláláshoz még egy tippet tudok adni, igazából ez az, amit én használni szoktam. Az oldal forráskódjába meta tag-et rakok. G-portálos oldalnál pedig a modulokba, (a forráskódon belül a fejléc részbe) úgy, hogy a html. nézetből átváltok szerkesztő nézetbe.
Megpróbáltam ezt a verziót én is, hogy benne legyek a keresőkben de csak addig jutok el, hogy bemásolom a forrásba a meta tag-et, itt azt mondja, hogy menjek bele a file-be és save as mentsem el. De hova??? Vagy ha lementettem akkor hogy tudom visszatölteni.
Ha ebben még tudnál segíteni azt megköszönöm.

6035.
2006.02.11 18:54
UI:a portálon lévő ősszes modult,én tiltottam le "amolyan átrendezés miatt",met van a bal,és a jobb oldalon is,csak inaktivba!

6034.
2006.02.11 18:16

Syasztok

Van egy kis gondom itt a portálomon!

Láthatjátok a bal oldalon a nagy kepeslap.com-ot!

Véletlenül beillesztettem,és csak a root menü látszik a portálomon belépésnél!
Ha pl a modulkezelőbe lépek,akkor frissit,és ugyanugy nem jelenik meg!
Ez a nagy gondom,ha a root menűben meg akarom nyitni a modulkezelőt,akkor nem hajlandó azt megnyitni!Igy vagyok a ceruza ikonnál is!
Ezért még a modult se tudom kitörölni,esetleg átszerkeszteni!

Köszi előre is!

6033.
2006.02.11 14:17

zsembecske! Te zseni vagy!!! Az ajánlott chat megoldás úgy néz ki szuper lesz. Megnéztem de még nem implementáltam. Gondolom, a saját honlapomon belül változtathatóm pl. a chat ablak méretét v. színét...

Köszi az IE tippet is!

Gongolom a bejelentkezettek kiírásához amiatt nem ajánlottál alternatív megoldást, mert nincs ilyen. De ezzel kapcsolatban: ha minden bejelentkező bejelentkezéskor azonnal belép a chatszobába is, ez utobbi kilistázza az elérhetőket, jól látom? Ha igen jelezni kéne zöldbékának is...

2006.02.11 12:10

Bradley nem vettem bántásnak. A G-Portál chat-ben talán a "chat" szó nem volt szerencsés elnevezés, mert ez nem chat, hanem "shoutbox" vagyis üzenőfal, az üzenőfalak pedig nem ugyanúgy működnek, mint pl. a Gyalogló chat. Igazából talán te vagy az első, akinek ez probléma. Ha real time chatet akarsz, ajánlom
EZT .
Mivel ez java alapú chat, csak akkor működik, ha van a gépeden java kliens.

És mivel javascript kódot illesztesz be, előtte próbáld ki egy középre igazított egyszerű modulban!

Az IE 7.x béta eltávolításához a Google ezt a leírást dobta ki:

Uninstalling Internet Explorer 7 Beta 1 * To uninstall Internet Explorer 7 Beta 1 and return to Internet Explorer 6 on Windows XP SP2: 1. Click “Start,” and then click “Control Panel.” 2. Click “Add or Remove Programs.” 3. Select “Show Updates” at the top of the dialog box, if it is not already selected. 4. Scroll down the list to “Windows XP – Software Updates,” select “Internet Explorer 7 Beta 1,” and then click "Change/Remove."

Vagyis:

Start menü
Vezérlőpult
Programok telepítése és törlése
Az oldal tetején található Frissítések megjelenítése check boxot klikkeld be
A listában keresd meg a Windows XP frissítés IE 7.0x bétát, és uninstalláld

Zöldbéka beírása a future topicba:

2006.01.11 20:21 - #79

"Nagyon jó lenne, ha megoldanátok, hogy az éppen oldalamon levő regisztráltak neve is megjelenjen a bejelentkezve modulban!- ne csak a magamét lássam, hanem tudhassam azonnal, melyik barátom van fenn! Köszi"

6031.
2006.02.11 10:13

zsembecske, kipróbálom a meta tag-et; kösz a html linkeket, szükségem lesz a megoldáshoz. 

"A felhasználók kiíratásának az ötletét Zöldbéka már beírta a future topicba." Ez hol van? Hogy olvashatom el?

"szerintem nem chat, hanem üzenőfal; ha egy másik ehhez hasonlót beillesztesz az sem fog frissülni"  Van lehetőség más chat-ot beilleszteni?! Ha igen, kipróbálnám. Miért gondolod, hogy az sem frissülne megfelelően. 

Nem bántó szándékkal írom, de nem is értem hogy a - szerintem - profi fejlesztő csapatotoknak miért okoz gondot, egy chat modul...

Nem tartozik szorosan a témához, de már telepítettem az IE7.0b-t ésmost nem tudok megszabadulni tőle. Bármilyen módon törlöm ki, ha ezt követően telepíteném az IE/.x-t (CD-ről v netről), azt írja ki, hogy már van a gépen frisseb verzió...lenne tipped? Köszi.

2006.02.11 10:07

Bogyó a html pad is csak azoknak egyszerű akik pár dologgal már tisztában vannak:
a gépedről beillesztett képnek a neten is fent kell lennie, és az URL-jét, tehát a webes elérési útvonalát kell bemásolni a forrásban arra a helyre, ahol a képedre való hivatkozás van. De neked, és azoknak, akik kezdők mint a portálépítésben, mint a html-ben, javaslom az Explorer alatt használható webszerkesztőt, illetve html.-hez a neten megtalálható leírásokat, mert egy komplett html. tanfolyamot nem tarthatok minden hozzászólásomban. Kép beillesztése a G-Portál webszerkesztője segítségével.
1) Feltöltöd a képet a képtár modulodba
2) Kimásolod az URL-jét
URL megnézése: jobb klikk a képre >> legördülő menü >> tulajdonságok>> keresd meg az URL felirat utáni hivatkozást, és másold ki
3) Kattints az Insert image ablakra, és másold be a linket

Elöző oldal
...
504
...
Következő oldal