Én is úgy gondoltam, hogy szükséges elkezdenem a HTML tanfolyamot. Meg is kezdtem, s eddig egész jól haladtam. A htmlpad-del szerkesztett dokumentumaimat szépen beillesztettem a G-portálos oldalamra, s azok szépen működnek is, csak azt a képet nem sikerül beilleszteni. (A G-Portalos beillesztéssel nincs gond.)
Mivel a htmlpad-ból nem találtam lehetőséget az URL beillesztéshez, beillesztettem egy képet a saját gépemről (ez ment), majd megnyitottam a html formátumot, s ott megkerestem az elérési utat, s kicseréltem az URL-re.
Csak igen-nem írj, hogy jól gondoltam-e?
Ha nem, akkor ígérem tanulok tovább, s nem kérdezek hülyeségeket. Sajnos a kérdezéshez is sokat kell tudni.
Bogyó a html pad is csak azoknak egyszerű akik pár dologgal már tisztában vannak:
a gépedről beillesztett képnek a neten is fent kell lennie, és az URL-jét, tehát a webes elérési útvonalát kell bemásolni a forrásban arra a helyre, ahol a képedre való hivatkozás van. De neked, és azoknak, akik kezdők mint a portálépítésben, mint a html-ben, javaslom az Explorer alatt használható webszerkesztőt, illetve html.-hez a neten megtalálható leírásokat, mert egy komplett html. tanfolyamot nem tarthatok minden hozzászólásomban. Kép beillesztése a G-Portál webszerkesztője segítségével.
1) Feltöltöd a képet a képtár modulodba
2) Kimásolod az URL-jét
URL megnézése: jobb klikk a képre >> legördülő menü >> tulajdonságok>> keresd meg az URL felirat utáni hivatkozást, és másold ki
3) Kattints az Insert image ablakra, és másold be a linket